Fábián Pályázat

Kiváltható önerő

ÁLLAMI TÁMOGATÁS

AZONNALI PÁLYÁZHATÓSÁG

ANYAG- ÉS MUNKAKÖLTSÉGRE

Az otthon felújítási támogatás 

Legalább egy gyermekes, saját tulajdonú ingatlanban élő családok számára igénybe vehető.
A támogatás azonban nem lesz szorosan a gyermek korához kötve. Amennyiben bármilyen korú tartósan beteg, a családdal élő gyermeket nevelnek, aki után járt a GYOD, ugyanúgy igénybe vehető a támogatás. 

3 millió forintig, szabad forrásból igényelhető meg 2021. januárjában a támogatás.
Kizárólag eredeti számla ellenében, akár munka- és anyagköltségre is térít az állam a támogatáson belül. A kifizetést a Magyar Államkincstár intézi átutalással. Novák Katalin bejelentése alapján az otthon felújítási támogatás nem Európai Uniós forrásból, hanem állami finanszírozású lesz, így nem adott összegből gazdálkodnak. A cél, hogy minél több magyar családot tudjanak támogatni a nyitottan hagyott támogatás összegével. 

Nem szükséges CSOK, akár az önerő is teljesen kikerülhető.
Az otthon felújítási támogatás igényléséhez nem szükséges a CSOK felvétele. Az 50%-os visszatérítés önerőből finanszírozandó részét akár kedvező kamatozású hitellel is kiválthatják az igénylő családok, így a felújítás valóban költségmentes lesz. A törlesztés minden esetben később kezdődik az önerőt kiváltó hitel esetében is. 

Akár nagyobb beruházásokba is érdemes belevágni vele.
Teljes körű lakás felújítást vagy akár egy fűtési rendszer komplett cseréjét nem feltétlenül egyszerű kigazdálkodnia egyetlen családnak sem. Kifejezetten ajánljuk fűtéskorszerűsítésre, új kazán vagy bojler beszerzésére, hűtés és fűtési rendszer kiépítésére akár hőszivattyúval, akár klímával. Szintén igényelhető a támogatás nyílászárócserére A fenntartható és kiszámítható árú zöldenergia népszerűsítése érdekében ugyanúgy felhasználható a támogatás napelemek telepítésére.

 

Részletei

🏡 2021. január 1-jén indul, így az ettől az időponttól később kiállított számlák összegének a fele igényelhető vissza.

🏡 A felújítási támogatás igénybevételének a feltétele legalább egy gyermek – ez viszont nem a gyeremek korához kötött. A még meg nem született, 17 hetes magzat és a 25 éves, otthon élő fiatal is gyermeknek számít a pályázat szempontjából. Amennyiben tartós gondozásra szoruló (GYOD) és otthon élő gyermekről van szó szintén érvényes a korhatár nélküli igénybevétel.

🏡 Jogosultnak számítanak egy gyermeket nevelő házaspárok, élettársak, vagy egyedülálló szülők. Az egyedülálló szülők esetében az jogosult az otthon felújítási támogatás igénybevételére, aki hivatalosan a gyermeket neveli. Megosztott felügyelet esetében akár osztozhatnak a szülők a támogatás összegén is egyenlő arányban.

🏡 Feltétele legalább egy évig tartó folyamatos társadalombiztosítási viszony. Nem csak munkaviszonyból származhat, akár felsőoktatási biztosítottságból vagy nyugdíj melletti munkaviszonyból is, azonban 30 naprál többre nem szakadhatott meg az elmúlt egy évben. A koronavírus járványra való tekintettel az utolsó 3 hónap igazolásába az álláskeresési járadék is elfogadható. 

🏡 Az otthon felújítási támogatás igénylőjének az igénybevételhez köztartozás-mentesnek kell lennie.

🏡 Ugyanarra a lakásra ugyanaz a család csak egyszer igényelheti vissza (3 millió forintig) a felújítási összeg felét.

🏡 A munkaköltséget visszafizetéséhez az állami sablonszerződést meg kell kötni a kivitelezési munkára a felújítást végzővel.

🏡 Amennyiben igénybe vette az otthonára a felújítási lehetőséget, nem szükséges megtartania és használnia megadott határideig – eladhatja visszafizetési kötelezettség nélkül.

🏡 Az otthon felújítási támogatás igénybevételével járó minden ügyintézés megoldható elektronikus dokumentációk beadásával. A Magyar Államkincstár ez alapján tud fizetni 35 napos határidővel, amennyiben a beküldött számlák és igazolások 60 napnál nem régebbiek a teljesítéstől. 

 

🏡 A felelős kormányhivatalok a támogatás igénybevételét követően 6 hónapig jogosultak ellenőrizni, hogy a felújítás valóban megtörtént-e.

Amiben cégünk, a Fábián Pályázat elérhető a pályázat ideje alatt

A pályázat megírásától a kivitelezésig mindenben. Minden pályázat esetében fontos, hogy előre elkészített és jól átgondolt pályázati anyagot adjunk be az első körben a siker érdekében. Cégünk kézben tudja tartani a pályázat teljes időszaka alatt az Ön ügyeit, legyen szó beszerzésről vagy a szükséges dokumentumok benyújtásáról.

Helyszíni felmérés, energetikai tanúsítvány kiállítása, pályázat beadása, hiteltámogatás igénylése, felszerelés, igazolási utómunkálatok – mind a feladataink közé tartozik, amennyiben velünk szeretne dolgozni. Akár a pályázat első vagy utolsó szakaszában van szüksége szakmai útmutatásra, végig támogatjuk tapasztalatainkkal. 

Az irodai munkatársaink tapasztalt pályázatírók, akik minden lehetséges kaput ismernek, hogy Ön a lehető legjobban járjon a pályázaton belül. A kivitelezést végző szakembereink több éves munkatapasztalattal rendelkeznek, akik mindig az ügyfél érdekeit tartják szem előtt. 

A díjazással kapcsolatban sem árulunk zsákbamcsakát – sikerdíjért dolgozunk, plusz költségek abban az esetben merülhetnek fel, ha Ön igényli plusz területeken is a pályázaton belül a munkánkat. Minden költség előre tervezhető már a pályázat beádásától kezdve.

Keressen minket további személyre szabott információkért az otthon felújítási támogatásról!

Milyen a jelenlegi fűtés az otthonában?