Fábián Pályázat

Pályázatok magánszemélyeknek

Napelem rendszer

A napenergia a földünket folyamatosan táplálja. Minden élőlény a túlélésre használja, beleértve az emberi testet is. Az emberek is D-vitamint termelnek a testükben. Ennek értelmében a nap 24 órájában szükség van energiára. A napelemek a napsugarakat elektromos árammá alakítják át. Ez a megtermelt energia egyenáramú, amit, a naprendszer lelkét alkotó inverter átalakít váltóárammá, amivel a közüzemi elektromos berendezések működtethetők ennek segítségével. A napelemek termelése és intenzitása is folyamatosan változik. A változás oka többek között függ földrajzi elhelyezkedéstől, időjárás tényezőtől, egyéb más külső-belső tényezőktől. A váltóáram mennyisége változik így ezt át kell hidalni. Többletenergia felhalmozásra van szükség. Az esetleges energia hiányt pótolni kell. Erre megoldás a közüzemi hálózattal való kapcsolódás egy oda-vissza mérőóra segítségével. A felhalmozott energia folyamatosan táplálva van a szolgáltatói hálózatba. Ezt az energia tartalékot bármikor felhasználhatjuk. És a legjobb, hogy teljesen ingyen. Elkerülhetetlen a szolgáltatóval a szerződéskötés megkötése és a szükséges engedélyek megléte. Manapság elérhetők pályázatok kisebb-nagyobb vállalkozásoknak és magánszemélyeknek is egyaránt. Akik korszerűsíteni szeretnék az ingatlanjaikat és megújuló energetikai rendszerrel szeretnék élni a mindennapjaikat azok megtehetik kedvező feltételek mellett.

A nap energiáját számos módon lehet használni. Felhasználási területekeit tekintve (leggyakoribbak): “melegség” létrehozása, épületek fűtése és főzéshez felhasznált energia, villamos energia előállítása napelemekkel vagy hőmotorokkal, só elvonás a tenger vizéből, növények fotoszintézis folyamatának elősegítése, ruhák szárítása stb. Ez az energia táplálja a föld minden élőlényét.

Előnyei 
Megújuló energia

Az energiát fel lehet használni villamos energia használatára, valamint hő előállítására a házban. A megújuló energiákat a nap, szél, hullámok visszanyerik. Ezáltal a napelemek hasznosítják a nap energiáját 0-24 órában.

Gazdaságos energia

A napelemek felszerelése remek lehetőség mivel megtakarítás jön létre az elektromos számlán mivel nem kell fizetni az előállított energiáért. Ha egy olyan napenergia rendszert építenek ki, amely a hálózatra kapcsolódva van akkor villamos energiát adhat el a kollektív villamos szolgálatnak a napkollektorral rendelkező személy. Nem utolsó sorban pedig megszerezhető a napelemes támogatás. 

Környezetbarát energia

Környezetkímélő mivel semmilyen szennyeződést nem termel, ami nagymértékben káros lehetne a környezetre és az emberi szervezetre. Maga az előállítása alatt lehetnek szennyeződés kibocsájtások, de közel sem olyan százalékban, mint más opciókban.

Innovatív energia

A fotovoltaikus elemeket zöld energiának is hívják egyesek. Ez a fajta energia nyerés megoldást nyújthat az éghajlatváltozások megelőzésére. Egy innovatív piacnak is lehet nevezni, ami folyamatos fejlesztés és kutatás alatt van.

Végtelen energia

Ha lehetőség van kinyerni a napsugarakat a napból akkor ez az energia az örökké megmarad így nem vész el és nem megy kárba. Ez egy olyan energiaforrás, ami soha nem merül ki.

Ezeket az előnyöket tekintve érdemes átfontolni a pályázatok lehetőségét is. Magánszemélyeknek érdemes, hiszen a jövőben, ha olyan ingatlant akarnak értékesíteni, ami napkollektorral rendelkezik, akkor az jóval magasabb áron adható az ingatlan.

Pályázatok magánszemélyeknek

Magánszemélyek részére jelenleg egyféle lakossági pályázat van érvényben. 0%-os kamatozású, fix futamidejű, visszatérítendő támogatás. Ennek a pályázatnak a célja, a lakóépületek energiahatékonysága és felhasználásának a növelése (megújuló energiafelhasználás. A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) területe ez a támogatás. Ez a bank hitelt nyújt a társasházi lakások és családi házak energetikai korszerűsítéséhez. Az energia hatékonyságnak számos területe van. Példa: fűtéskorszerűsítés, energetikai pályázat, kazáncsere pályázat és beletartozik a fejlesztési körbe a napelem is. Ezen kívül számtalan megújuló energetikai rendszer korszerűsítésének lehetősége elérhető. A támogatás hitel formájába sok embert elrémiszt de a program mivel 0% kamatozású hitelt kínál, így kiváló lehetőség olyan magánszemélyeknek is a pályázat megigénylése, akiknek a rezsi költségeik magasak és a későbbiek nem tudnák garantálni ingatlanjaik rezsi finanszírozását. Esetleg tudatosan szeretnének egy olyan befektetést, ami visszatérül. Viszont a pályázathoz, ha azt magánszemély kérvényezi szükség van 10%-os önerőre is.

A tőke megléte elengedhetetlen a pályázat elindításához, sikerességéhez. A beruházási költségek 90%-ra lehet igényelni támogatást. Ennek értelmében az elvált önrész 10%. A hitelek már 500.000 Ft-ól elérhetők. Ennél a hitelformánál a legmagasabb összeg 10 millió forint. Ennek függvényében egy többszintes ház és minden melléképülete ezzel az energiaforrással kivitelezhető. A támogatási alapokat a VEKOP és GINOP adja. A vállalkozók által kérvényezett pályázatok abban különböznek, hogy ott vissza nem térítendő támogatás esélyét is megadják. Magánszemélyek számára nem elérhető jelenleg ilyen vissza nemtérítendő támogatás. Viszont a kamatmentes hitel megfelelő feltétel lehet az igények kielégítésére.

Keressen minket további információkért és személyre szabott megoldásokért!