Fábián Pályázat

Napelem támogatás

A napenergia az otthoni vagy üzleti erőforrások áramellátásának egyik módja, amely előnyös a környezet számára. Nincs közvetlen üvegházhatású gázkibocsátás, mert az áram a napfényből származik nem pedig egyéb égéstermékekből. Minden esetben, ha napelem kerül a tetőre az biztosan tiszta eszköz és könnyen lehet tisztán tartani, továbbá csendes energiává alakítja a napfényt. Ez az energiaátalakítás lehetővé teszi, hogy a különböző automatikus motívumok, többek között medencék, lámpák, fűtőberendezések, kütyük áramellátásának biztosítását. Az egyetlen visszatartó ok nagyon sok ember számára az anyagi vonzata, amivel együtt jár egy napelem megvétele, beszerelése. Ez a napelemes rendszer jelentős kiadás lehet egy családnak vagy vállalkozásnak viszont kevés olyan gyorsan és garantáltan megtérülő befektetés van amire 20 év garanciát vállalnak. Ezen felül az energiaszektortól függetlenül tudnak működni a befektetők. A legnagyobb és leghasznosabb velejáróra pedig, hogy környezetbarát és a gyermekek számára is komoly értéket jelent a jelenben és a hosszútávú jövőjükben is.

Napelemtámogatásra van lehetőségük magánszemélyeknek és vállalatoknak is egyaránt. Egyre több cég köteleződik el egyéb megújuló energiaforrások mellett. A legtöbb ilyen rendszerekkel foglalkozó cég komoly szakmai tudásuknak és tapasztalatuknak köszönhetően lehetőséget adnak arra, hogy minden szükséges dolgot egy helyen tudjanak lebonyolítani azok a természetes személyek vagy vállalatok, akik a megújuló energiaforrásba szeretnének befektetni. A tervezés, pályázati ügyintézés, finanszírozás, karbantartás, egyéb szükséges teendők egy szálon futnának és ez megkönnyíteni és meggyorsítja a folyamatot a befektetőknek.

A legfontosabb és jól megfontolandó kérdés, hogy melyik cég felel meg az elvásárnak és az igénynek? Melyik cég fogja gördülékenyen és gyorsan kivitelezni ezt a féle megújuló energetikai rendszert? Számtalan cég közül lehet választani, ezt mindenkinek saját magának kell mérlegelnie.

PP napelem

Ez a cég több, mint 200 regisztrált pályázattal rendelkezik és összesen közel 300 millió forint értékű támogatást intézett. Az ügyfelek azért szeretnek  velük szerződni, mert itt az ügyintézéssel 100%-ban a cég foglalkozik. Így ezt a “súlyt” leveszik az ügyfelek válláról. Országosan elérhető családi házak korszerűsítésének uniós támogatása. A célja, hogy a magánszemélyek épületenergetikai beruházásaihoz szükséges forrást biztosítsák és az esetleges korszerűsítésben is segítsék az embereket. Fontos küldetésük, hogy a lakóépületekhez kapcsolódó megújuló energiaforrás alkalmazását növelni tudják. A bíráló szervezet a Magyar Fejlesztési Bank. A támogatás mértéke a teljes beruházás költségének a 90%-a. Tehát az elvárt önerő 10%. A futamidő fix 1-20 év közé teendő. 0%-os kamatozású a választott teljes futamidő alatt.

A pályázatok több mindenre beadhatóak:

1. Energetikai hatékonyság javulást célzó fejlesztésekre
falak külső-belső hőszigetelése, nyílászárók cseréje-korszerűsítése, épületek nyári hővédelmének javítása, fűtés és/vagy használatimelegvíz-rendszerek korszerűsítése (pl.kazáncsere, padló-falfűtés, kémény újítás, hővisszanyerő berendezések korszerűsítése, meglévő bel-és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása stb.)
2. Megújuló energia felhasználására
napelem, napkollektor, hőszivattyú, brikett, faapríték, kazánrendszerek kiépítése
3. Egyéb elszámolható költségekre

Optimum solar

Megújuló energiával foglalkozik. Az Optimum Solarnál hisznek abban, hogy a munkájukkal és szakmai tudásukkal olyan értéket teremtenek a világnak, ami a megújuló energiahasznosítás mellett környezettudatos szempontból is magasan kiemelkedő és hosszú távon biztosítja az energiaellátást. Mindemellett ráadásul jó befektetés is. A cég 700 négyzetméteren helyezkedik el Baján. Hőszivattyúval működtetett fal és mennyezeti fűtés/hűtés az épületben. A szükséges energiát helyben teremtik meg. A felszerelt napelemes rendszereik összesen 55 000 kWh-t termelnek évente, amellyel 38 000 kg CO2 szennyezéstől mentesítik a környezetet. Ebből is látszik, hogy a cég elköteleződött a zöld energia hasznosítás mellett, és ezzel óvja a környezetet. A felhasznált villamos energiát teljes egészében napelemes rendszerrel állítják elő.

Keressen minket további információkért és személyre szabott megoldásokért!